Paté z jabĺk a teľacej pečene

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Teľaciu pečeň očistíme od žiliek a blán a nakrájame ju na pásiky. Na oleji speníme polovicu cibule a orestujeme pečeň.
  2. Zmäknuté maslo pridáme k orestovanej pečeni a vyšľaháme spolu so smotanou v mixéri na ľahkú, vláčnu penu, ktorú ochutíme soľou, korením, horčicou, tymianom a trochou calvadosu.
  3. Na panvičke opražíme ostatnú cibuľu dosklovita a pridáme na malé kocky nakrájané ošúpané jablko. Necháme vychladiť a zľahka primiešame do zmesi pečene, masla a šľahačky. Necháme celkom vychladnúť a podávame s hriankami, ktoré sme jemne opiekli na hľuzovkovom oleji.