Pasula s lečkami
Autor receptu: nalpa
Recept je vychodniarsky. Bez makcenov a dlznov.Tie si nemozem dovolit.
Inspiroval ma Sracz . V jeho recepte spominal na Pasulu s leckami. U nas doma sa
varila takto. Co rodina to podobna Pasula. Len cesto bolo vsade rovnake. Domace.
Hnetene. Na male stvorceky rezane . Najprv sa reze na rezance, potom sa nozom
stvorec reznacov otoci a ten sa nareze na stvorceky-lecky ..na l makcen. Lecky sa
uvaria osobitne. Davaju sa do polievky az pri stolovani tak aby lyzica stala. Dobru chut
:)
Postup
- Fazulu zalejeme vodou asi tak 3–3,5 litra vody. Pridame korenie a nechame varit az zacne vriet, teplotu stiahneme a varime pozvolna.
Az bude uvarena viac ako z polovice, pridame zeleninu, osolime.
- Ked sa uz uz dovara pripravime zaprazku/zasmazku.
Na masti oprazime nakrajanu cibulku do zlatava, pridame 1 PL hl.muky,
oprazime, stiahneme, pridame mletu sladku papriku a este take vriace vlejeme do vriacej polievky a pomiesame ,
Nechame chvilku prevriet. Pridavam aj nasekany zeleny petrzlen.
- Podavame ako vyvar s cestovinami leckami.
Dobru chut :)