Pasula s lečkami

Autor receptu: nalpa

Recept je vychodniarsky. Bez makcenov a dlznov.Tie si nemozem dovolit. Inspiroval ma Sracz . V jeho recepte spominal na Pasulu s leckami. U nas doma sa varila takto. Co rodina to podobna Pasula. Len cesto bolo vsade rovnake. Domace. Hnetene. Na male stvorceky rezane . Najprv sa reze na rezance, potom sa nozom stvorec reznacov otoci a ten sa nareze na stvorceky-lecky ..na l makcen. Lecky sa uvaria osobitne. Davaju sa do polievky az pri stolovani tak aby lyzica stala. Dobru chut :)

Suroviny

Postup

  1. Fazulu zalejeme vodou asi tak 3–3,5 litra vody. Pridame korenie a nechame varit az zacne vriet, teplotu stiahneme a varime pozvolna. Az bude uvarena viac ako z polovice, pridame zeleninu, osolime.
  2. Ked sa uz uz dovara pripravime zaprazku/zasmazku. Na masti oprazime nakrajanu cibulku do zlatava, pridame 1 PL hl.muky, oprazime, stiahneme, pridame mletu sladku papriku a este take vriace vlejeme do vriacej polievky a pomiesame , Nechame chvilku prevriet. Pridavam aj nasekany zeleny petrzlen.
  3. Podavame ako vyvar s cestovinami leckami. Dobru chut :)