Pasta con pollo e funghi
Autor receptu: juliette149
Milujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto
omáčku. Teda vo viacerých som si vždy objednávala túto hubovo-smotanovú omáčku. Od
kuchára mi samozrejme bolo trápne pýtať recept, tak som ju skúsila uvariť sama. Viackrát
:) a podarilo sa. Myslím, že veľmi chutné a ľahké jedlo.
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na malé kocky, okoreníme, osolíme a spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom necháme chvíľu postáť. Ak nemáte radi moc aromatické jedlá, cesnak môžete vynechať. Do ďalšej misky namočíme sušené dubáky.
- Do hrnca dáme olej, necháme ho zohriať a pridáme mäso s dubákmi a orestujeme. V prípade potreby prilievame horúcu vodu, aby mäso ostalo mäkké. Chvíľku podusíme a pridáme hubové korenie, poprípade ešte soľ a čierne korenie, ak sa vám zdá chuť málo výrazná.
- Potom postupne prilievame smotanu na varenie a omáčku necháme poriadne zvariť. Ak sa omáčka zdá málo hustá, pridáme kúsok múky a solamylu, ale niekedy ani netreba, pretože dubáky zvyknú napučať a omáčku zahustiť.
- Podávame spolu s penne uvarené al dente, teda nie úplne do mäkka. Posypeme nastrúhaným parmezánom.