Parlament rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept na tieto výborné rezy mi prišiel meilom..ani ma neprekvapuje jeho názov, je to niečo veľmi chutné..

20
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si pripravila orechy,ktoré som pokrájala na menšie kúsky..plech na ktorom budem piecť korpus, som vystlala pečiacim papierom..na papier som rozložila pokrájané orechy..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a počas vyhrievania som vložila do trúby plech s orechmi a nechala som ich opiecť do svetlohneda..a musia sa aj vychladiť..
  2. pokiaľ sa mi opekali orechy a aj chladili, pripravila som si z bielkov a štipky soli hustý sneh, postupne som počas miešania pridávala aj cukor...
  3. múku, orechy a prášok do pečiva som zmiešala a po lyžici som vmiešavala so snehu..
  4. na vychladnuté orechy som vyliala cesto a rovnomerne som ho rozložila..vložila som do vyhriatej trúby a piekol sa 10 min.
  5. upečený korpus som nechala vychladiť...keď bol vychladnutý obrátila som ho orechami nahor..takže na podnos ide opačne...cesto je na spodku a na vrchu sú rozlietané orechy..autor receptu to mal dobre vymyslené, lebo orechy sa musia udržať na korpuse..a tak som hľadala v obchode niečo, čo by to spevnilo.
  6. aj v recepte je nejaký nátierkový krém orieškový...a tak som zohnala tento..prekvapenie nasledovalo iba potom, keď som krabicu otvorila..krém bol tvrdý ako kameň...tak ma napadlo ho nejak roztopiť..pridala som k nemu trošku mlieka a dala som ho zohriať na sporák...pekne sa roztopil a hneď takým horúcim som popolievala celý vrch orechov..ach, starostí kopec aj som zabudla fotiť, lebo som ho znova musela ohriať, lebo mi tuhol..teraz dalšia dilema, či to nebude stekať a tak som ho pre istotu šupla do chladničky..stuhol...no paráda..len by ma ešte zaujímalo, čo s týmto dokážu urobiť deti, keď na obrázku to vyzerá tak, že je to pre nich..lyžica m i do toho nešla vôbec, musela som celý obsah krabice vypáčiť nožom..
  7. medzi tým, než mi tuhol ten orieškový krém..pripravila som si žĺtkový...žltky som zmiešala s cukrom a vodou a nad parou som uvarila hustú kašu, ktorú som musela nechať chladiť, lebo ju budem zmiešavať so želatínou za studena.
  8. želatínu za studena som urobila podľa návodu na vrecku...pridala som k nej žĺtkový krém..a všetko som premiešala..
  9. pridala som smotanu...a potom som všetko ešte poriadne prešľahala mixérom a dala stuhnúť do chladničky..
  10. na orieškovú nátierku som začala ukladať kakaové piškóty namáčané v káve..skôr som ale na recept zabudla a na orieškovú nátierku som natrela žltkovým krém, preto sa sem tam objavili aj zbytky krému..samozrejme, že som žltkový krém musela zoškrabať dole..a zase ho chladiť..
  11. na piškóty som natrela konečne žĺtkový krém a vydýchla som si, lebo som celú tú parádu dala do chladničky skamarátiť..až do rána..
  12. no ráno som bola zvedavá, ako to všetko dopadlo...no fajn to všetko držalo spolu..a tak som vymiešala šľahačku s cukrom a stužovačmi..teraz zase ma trápi, ako ten korpus udrží 500 ml . sľahačky...vymiešala som dobre do tuha..
  13. a natrela na vrch...zase sa to chladí...
  14. pokrájala som na rezy...prajem vám dobrú chuť..