Parížsky bravčový rezeň

Autor receptu: izabella929

Po dlhej dobe som dnes urobila na obed vynikajúci rezeň...patrí medzi naše obľúbené jedlá..

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Dostala som z farmy krásne bravčové karé s kosťou..vykostila som ho a pokrájala na porcie...dnes som jednu z tých porciíí pokrájala na 4 rezne..rezne som vklepala, osolila..pripravila som si cestíčko: do mlieka som dala vajcia, soľ, čierne mleté korenie štipku,na špic noža prášok do, pečiva a hladkú múku...vypracovala som hladké cestíčko...pripravila som si na sporák panvicu, nechala som roztopiť bravčovú masť, ktorú kombinujem s olejom...rezne som pred pečením obalila v hladkej múke,potom som ich namočila do cestíčka a uložila do horúcej masti...panvicu som zakryla pokrievkou a piekla som ich pomaly do ružova z jednej aj drujej strany...rezne sú krásne ľahunké a nadýchané od prášku do pečiva...kým sa rezne vyprážali, očistila som si zemiaky , umyla,
  2. prekrojila na 4 časti a v osoleneju vode uvarila...uvarené som scedila a posypala ich pokrájanou petržlenovou vňaťkou..k tomuto jedlu som podávala uhorkovo-cibuľový šalát..vypražené rezne som uložila na veľký tanier, lebo boli obrovské..pridala som varené zemiaky a ozdobila...prajem vám dobrú chuť..