Parížske rožky
Parížske rožky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach, na svadbách a väčších
oslavách.* V chladničke boli vaječné bielky a tak som upiekla tento
zákusok.
35 porcií |
90 minút príprava |
25-30 minút na 160 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme po častiach na 4x práškový cukor a vyšľaháme do tuhej peny. Mleté vlašské orechy spojíme s múkou a varechou zľahka vmiešame do bielkového snehu.
- Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme cestom.
- Plech vyložíme papierom na pečeniea na striekame rožky. Rúru predhrejeme na 160 stupňov pečieme (sušíme) 25-30 minút.
- Krém: Do misy dáme žĺtky, vajíčko a cukor a dáme na vodný kúpeľ. Varechou miešame pokiaľ žĺtkova hmota nezhustne (13-15) minút. Stiahneme z plameňa a za horúca vmiešame preosiate kakao. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka a spojíme s vychladnutým krémom.
- Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobou špičkou.
- Krém nastriekame na rožky a dáme do chladničky stuhnúť.
- Vychladené rožteky namáčame do čokoládovej polevy, necháme stuhnúť. Dobrú chuť.