Paradajkovo-jablkový lekvár s hruškami a so zázvorom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som bola za usilovnú a urobila som ďalší výborný lekvár.
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Paradajky som ponorila do vriacej vody, aby sa uvoľnila šupka. Ošúpala som ich a nakrájala na menšie kúsky.
- Jablká a hrušky som ošúpala, vykrojila jadrovníky, nakrájala som ich na menšie kocky a pridala som ich ku paradajkám do hrnca. Nechala som ich variť, pokiaľ nezmäkli.
- Keď sa všetko dokonalo uvarilo, tyčovým mixérom som všetko rozmixovala. Dala som hrniec na sporák.
- Pridala som kryštálový cukor a miešala som , aby sa roztopil. Začalo sa odparovanie, ale občas som vždy pomiešala. Keď začal lekvár hustnúť, pridala som vanilkový cukor.
- Čerstvý zázvor som nastrúhala. Pridala som som ho do lekváru. Postupne ako hustol, pridala som aj citrónovú šťavu z 2 veľkých citrónov a rum.
- Urobila som skúšku na tanieriku.
- Začala som plniť lekvár do čistých pohárov. Poháre po naplnení som uzavrela viečkom a obrátila hore dnom. Z tejto dávky mi vyšlo 8 fliaš 370 ml.
- Veľmi chutný lekvár, v ktorom krásne vynikne chuť hrušiek aj zázvoru. Má prekrásnu farbu a skvelú chuť.
- Prajem vám dobrú chuť.