Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny
Autor receptu: jenni
Veľmi rýchla a predovšetkým chutná omáčka na cestoviny. Pokiaľ nemáte čas a máte
hlad a chuť na teplú večeru, či obed, vyskúšajte. Spojenie paradajok a bazalky je
dokonalé. Táto omáčka je moja obľúbená, ale ja mám rada v podstate všetko
paradajkové na taliansky spôsob, tak sa nechajte aj vy nahovoriť a uvarte si rýchle
pomodoro špagety podľa môjho receptu.
www.dontbefakebakesomecake.sk
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si opražíme očistené a prelisované strúčiky cesnaku, dávajte pozor, aby vám cesnak nezhnedol, potom zhorkne.
K cesnaku pridajte paradajkový pretlak, najlepšie, ak máte domáci, osoľte a premiešajte. Po chvíľke pridajte cukor a znova premiešajte a nechajte pár minút variť.
- Pokiaľ máte čerstvé paradajky, narežte si ich, vložte do hrnca a zalejte ich horúcou vodou, po pár minútach ich zlejte a prelejte studenou, koža sa vám bude lepšie dávať dole. Kožu z paradajok odstráňte a nakrájajte ich na malé kocky.
- Paradajky, ktoré sme si takto pripravili pridáme do hrnca, zakryjeme pokrievkou a necháme, aby pustili šťavu a zmäkli. Pokiaľ nemáte prístup k čerstvým a kvalitným paradajkám, čo bude asi v tomto zimnom období trochu náročnejšie, použite lúpané a krájané paradajky z konzervy. Vyberajte kvalitný produkt s dobrým zložením bez prebytočných surovín v zložení.
- Medzičasom si pripravte cestoviny
- Čerstvú bazalku si nasekajte na menšie kúsky a keď máte paradajky zmäknuté, pridajte bazalku, premiešajte, podľa chuti dosoľte a pridajte čierne mleté korenie podľa chuti.
Nakoniec už len premiešajte s uvarenými cestovinami. Nech vám chutí!