Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

Autor receptu: jenni

Veľmi rýchla a predovšetkým chutná omáčka na cestoviny. Pokiaľ nemáte čas a máte hlad a chuť na teplú večeru, či obed, vyskúšajte. Spojenie paradajok a bazalky je dokonalé. Táto omáčka je moja obľúbená, ale ja mám rada v podstate všetko paradajkové na taliansky spôsob, tak sa nechajte aj vy nahovoriť a uvarte si rýchle pomodoro špagety podľa môjho receptu. www.dontbefakebakesomecake.sk

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si opražíme očistené a prelisované strúčiky cesnaku, dávajte pozor, aby vám cesnak nezhnedol, potom zhorkne. K cesnaku pridajte paradajkový pretlak, najlepšie, ak máte domáci, osoľte a premiešajte. Po chvíľke pridajte cukor a znova premiešajte a nechajte pár minút variť.
  2. Pokiaľ máte čerstvé paradajky, narežte si ich, vložte do hrnca a zalejte ich horúcou vodou, po pár minútach ich zlejte a prelejte studenou, koža sa vám bude lepšie dávať dole. Kožu z paradajok odstráňte a nakrájajte ich na malé kocky.
  3. Paradajky, ktoré sme si takto pripravili pridáme do hrnca, zakryjeme pokrievkou a necháme, aby pustili šťavu a zmäkli. Pokiaľ nemáte prístup k čerstvým a kvalitným paradajkám, čo bude asi v tomto zimnom období trochu náročnejšie, použite lúpané a krájané paradajky z konzervy. Vyberajte kvalitný produkt s dobrým zložením bez prebytočných surovín v zložení.
  4. Medzičasom si pripravte cestoviny
  5. Čerstvú bazalku si nasekajte na menšie kúsky a keď máte paradajky zmäknuté, pridajte bazalku, premiešajte, podľa chuti dosoľte a pridajte čierne mleté korenie podľa chuti. Nakoniec už len premiešajte s uvarenými cestovinami. Nech vám chutí!