Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,
Autor receptu: redakcia
Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď sa plody jedli a spracovávali v ich prirodzenej sezóne. Vtedy sme však vôbec netušili, čo všetko sa z tej červenej guľky dá vykúzliť...
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Sparené paradajky ošúpeme, prekrojíme, odstránime z nich jadierka a dužinu pokrájame na kocky. Ochutíme soľou a korením, pridáme limetkovú šťavu, citrónový olej a nakoniec posekanú mätu a bazalku.
- Avokádo ošúpeme, vyberieme kôstku a nakrájame na tenké pásiky, ktoré nakrájame na malé kocky a ochutíme štipkou cukru. Necháme odpočinúť päť minút pri izbovej teplote.
- Potom vrstvíme zmes paradajok a avokáda a opäť vrstvíme paradajkami. Nakoniec navrch uložíme vyprážané žĺtky a sakurový šalát, ochutený troškou olivového oleja a pomarančovej šťavy.