Paradajkové consommé s knedličkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
190 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji urestujeme mleté hovädzie mäso, pridáme nakrájané
paradajky a všetko ešte urestujeme. Zalejeme vodou, pridáme
čerstvú bazalku (3 lístky) a varíme asi 4 hodiny. Potom precedíme
do druhého hrnca cez gázu. Nakoniec vývar ešte raz prevaríme,
dochutíme portským vínom a soľou.
- Žemľové kocky zalejeme roztopeným maslom, pridáme vajce,
žĺtok a ricottu. Premiešame, dosolíme a pridáme najemno nasekanú
bazalku. Z masy pomocou lyžice a vody formujeme valčeky,
ktoré vkladáme do vriacej vody a varíme asi 2 minúty. Cuketu rozkrojíme
pozdĺžne na polovicu. Vnútro vydlabeme.
- Ošúpaný zemiak a paradajky pokrájame na malé kocky, čierne
olivy pokrájame na kolieska. Premiešame so soľou, korením a podlejeme
bielym vínom. Dáme do konvektomatu spolu s cuketou na
5 minút blanšírovať. Potom cuketu naplníme pripravenou zmesou.
Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom a dáme
zapiecť pod salamander (prístroj na gratinovanie, zapekanie a udržiavanie jedál v teplom stave). Ricottové knedličky zalejeme vývarom,
cuketu podávame zvlášť.
|