Paradajková polievka - talianska - z čerstvých paradajok
Autor receptu: moona
Kedysi som robila polievku z pretlaku, ale z čerstvých rajčín mi chutí oveľa viac. Najlepšie v lete z poctivých rajčiniek z trhu :)
8 porcií |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Rajčiny zalejeme horúcou (vriacou) vodou a necháme postáť 5 minút
- Vodu zlejeme, rajčiny si rozdelíme na štvrtinky a ošúpeme
- V hrnci osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme 1 PL hladkej múky, chvíľku posmažíme a prihodíme trošku červenej papriky. Ozaj len trošku, aby nám to moc nepenilo pri varení. Hneď na to zalejeme vodou - 2dcl a necháme zovrieť
- Pridáme ošúpané rajčiny, dolejeme ešte vodu, asi 1,5 litra (nie príliš veľa, aby polievka nebola vodová) +1 ČJ soli a 1 ČJ kryštálového cukru. Varíme do mäkka, cca 15 min.
- Odstavíme a rozmixujeme
- Pokračujeme vo varení, pridáme hrsť cestovín, ľubovoľný druh, ja mám rada farfalle :) Ešte posolíme a povaríme toľko, koľko vyžadujú cestoviny
- Môžeme dať oregano - pekne prevonia polievku a dochutíme podľa seba (soľ, kryš. cukor)
- Navrch šupneme nastrúhaný eidam a možeme papať :)