Paradajková polievka s mäsovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji speníme šalotku, na plátky narezaný cesnak, bazalku, pridáme bobkový list, podlejeme vývarom a necháme na miernom plameni povariť. Medzitým sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a odložíme nabok.
  2. Zo základu vyberieme bobkový list a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Vrátime späť na plameň a postupne vkladáme paradajky a pelaty. Prilejeme víno, ochutíme soľou, korením a cukrom. Povaríme a dochutíme podľa potreby.
  3. Mäsovo-mätové knedličky: Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom, vajcami a ochutíme soľou, korením a nasekanou mätou. Dôkladne premiešame a vyformujeme knedličky, ktoré poprášime maizenou a fritujeme na rozpálenom oleji dozlatista. Knedličky potom vkladáme do polievky a dochutíme olivovým olejom a hoblinami parmezánu.