Paradajková polievka s mäsovými knedličkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Na olivovom oleji speníme šalotku, na plátky narezaný cesnak, bazalku, pridáme bobkový list, podlejeme vývarom a necháme na miernom plameni povariť. Medzitým sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a odložíme nabok.
- Zo základu vyberieme bobkový list a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Vrátime späť na plameň a postupne vkladáme paradajky a pelaty. Prilejeme víno, ochutíme soľou, korením a cukrom. Povaríme a dochutíme podľa potreby.
- Mäsovo-mätové knedličky: Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom, vajcami a ochutíme soľou, korením a nasekanou mätou. Dôkladne premiešame a vyformujeme knedličky, ktoré poprášime maizenou a fritujeme na rozpálenom oleji dozlatista. Knedličky potom vkladáme do polievky a dochutíme olivovým olejom a hoblinami parmezánu.
|