Pappardelle s paradajkovo-brokolicovou omáčkou a tuniakom(fotorecept)
Autor receptu: evusik
Po všetkých tých rezňoch, majonézových šalátov, kačkách a iných ťažkých jedlách dobre padne jednoduché ľahké jedlo...
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- chcela som jednoduché ľahké jedlo vhodné aj pre malé dieťa tak som zvolila kombináciu varenia a parenia... cestoviny som varila, brokolicu a tuniaka som robila na pare
- príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla... najprv si dáme variť cestoviny, keď voda zovrie, pridáme cestoviny na vrch hrnca dáme v parnom sitku ružičky brokolice a zakryjeme, varíme cca 8 minút... na troche oleja speníme cesnak
- pridáme paradajky vo vlastnej šťave... ja som použila svoje vlastné, zavárané tohto leta... dobré sú aj kupované, napr. drvené paradajky v tetrapacku
- krátko povaríme pridáme bazalku, štipku cukru a podľa chuti osolíme
- pridáme sparenú brokolicu, odstavíme z ohňa, premiešame a pridáme kúsok masla
- do hotovej omáčky pridáme uvarené pappardelle... cestoviny vyberáme priamo z vody, necedíme ani nepreplachujeme studenou vodou... vodu z cestovín použil môj muž a uvaril z nej výbornú kyslú zemiakovú polievku...
- všetko spolu dobre premiešame
- tuniaka som osolila čiernou soľou, pridala som tymián a dala pariť na sitku nad cestoviny, paríme maximálne 5 minút a možno by stačili aj 3 minúty...
- a môžeme si naložiť... tuniaka položíme na cestoviny vcelku alebo ho nakrájame na menšie kúsky a zamiešame rovno do cestovín...