Panenka s omáčkou z pečených jabĺk

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistené a nakrájané jabĺčka dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 15 minút. Vyberieme a rozmixujeme ponorným mixérom.
  2. V hrnčeku zohrejeme vývar, cez sitko prepasírujeme rozmixované jablká, pridáme badián, škoricu, klinčeky, borievku a povaríme 10 minút, alebo kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou, čiernym korením a zjemníme maslom.
  3. Na rozohriatej panvici z každej strany opečieme bravčovú panenku, preložíme na plech, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút. Sušené slivky zavinieme do nakrájanej slaninky, spojíme špajdľou a päť minút pred koncom pečenia pridáme k panenke. Bravčovú panenku nakrájame, prelejeme omáčkou a ozdobíme slivkami v slaninke.