Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Sú to vlastne šišky,trocha recept sa líši ako klasika,ale sú výborné.
1,5 minút príprava |
2-3 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky si preosejem múku,urobím jamku,nalejem mlieko a dám trocha cukru,pridám droždie.
- vidličkou zamiešam na jemnú kašičku a nechám postáť,kým si vyšľahám vajcia.
- 4 žltky a 2 celé vajcia vyšľahám s vanilkovým a kr.cukrom.
- Vyšľahané pridám do múky,nastrúham cit.kôru,
- pridám roztopené maslo a šľahačom zapracujem cesto.
- Vypracované cesto nechám 1/2 hodiny zakryté podkysnúť na teplom mieste.
- Ja používam misku kysku.
- Potom cesto vysypem na dosku a prepracujem1-2 minúty.
- Cesto vložím do misky,zakryjem a nechám aspoň1 hod. kysnúť.Aby mi dobré kyslo,tak ja vložím misku do mikrovlnky na jednú minútu zahriať a nechám.
- Nechám vykysnuť,až cesto zdvojnásobi svoj objem.
- Potom cesto vyložím na dosku,cesto roztlačím na hrúbku prsta a povykrajujem.
- Pampušiky potom vypekám v dostatočnom množstve oleja.pečú sa rýchlo,tak za 1-2 minútky,
- pootačam
- vyberiem na papierový obrúsok.
- Hned po vysmažení zdobičkou stroeknem do vnútra lekvár.
- Krásne nadýchané a takto vyzerá v reze.
- Hotové jemne pocukrujem.Dobrú chuť!