Pampušiky plnené lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Sú to vlastne šišky,trocha recept sa líši ako klasika,ale sú výborné.

1,5 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky si preosejem múku,urobím jamku,nalejem mlieko a dám trocha cukru,pridám droždie.
  2. vidličkou zamiešam na jemnú kašičku a nechám postáť,kým si vyšľahám vajcia.
  3. 4 žltky a 2 celé vajcia vyšľahám s vanilkovým a kr.cukrom.
  4. Vyšľahané pridám do múky,nastrúham cit.kôru,
  5. pridám roztopené maslo a šľahačom zapracujem cesto.
  6. Vypracované cesto nechám 1/2 hodiny zakryté podkysnúť na teplom mieste.
  7. Ja používam misku kysku.
  8. Potom cesto vysypem na dosku a prepracujem1-2 minúty.
  9. Cesto vložím do misky,zakryjem a nechám aspoň1 hod. kysnúť.Aby mi dobré kyslo,tak ja vložím misku do mikrovlnky na jednú minútu zahriať a nechám.
  10. Nechám vykysnuť,až cesto zdvojnásobi svoj objem.
  11. Potom cesto vyložím na dosku,cesto roztlačím na hrúbku prsta a povykrajujem.
  12. Pampušiky potom vypekám v dostatočnom množstve oleja.pečú sa rýchlo,tak za 1-2 minútky,
  13. pootačam
  14. vyberiem na papierový obrúsok.
  15. Hned po vysmažení zdobičkou stroeknem do vnútra lekvár.
  16. Krásne nadýchané a takto vyzerá v reze.
  17. Hotové jemne pocukrujem.Dobrú chuť!