Pálivý bôčik
Autor receptu: evarodna
Manžel mal chuť na nejaké dobré chlapské jedlo, t.j. aby ho zasýtilo, chutilo a bolo nie veľmi zdravé. Tak som skúsila...
4 porcie |
10 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Bôčik som prerezala na menšie časti. Marinádu som pripravila z kečupu, prelisovaného cesnaku, grilovacieho korenia a najemno som nakrájala čili papričku. Pridala som aj mleté domáce čilipapričky.
Pre seba som urobila verziu bez čili.
- Mäsko som namarinovala a nechala hodinu v chladničke.
- Potom som ho piekla v pekáči. Počas pečenia som ho natrela marinádou.
Marináda dala bôčiku úplne inú chuť, na akú som bola zvyknutá (soľ, cesnak, kmín).
K mäsu som podávala zemiakovú kašu.