Pálivý bôčik

Autor receptu: evarodna

Manžel mal chuť na nejaké dobré chlapské jedlo, t.j. aby ho zasýtilo, chutilo a bolo nie veľmi zdravé. Tak som skúsila...

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bôčik som prerezala na menšie časti. Marinádu som pripravila z kečupu, prelisovaného cesnaku, grilovacieho korenia a najemno som nakrájala čili papričku. Pridala som aj mleté domáce čilipapričky. Pre seba som urobila verziu bez čili.
  2. Mäsko som namarinovala a nechala hodinu v chladničke.
  3. Potom som ho piekla v pekáči. Počas pečenia som ho natrela marinádou. Marináda dala bôčiku úplne inú chuť, na akú som bola zvyknutá (soľ, cesnak, kmín). K mäsu som podávala zemiakovú kašu.