Palacinky s tuna mornay omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Prisla som z dovolenky, v komore bolo trochu vela tuniakovych konzerv, tak som hladala recepty ako tieto konzervy zuzitkovat. Recept na tieto palacinky som nasla na tejto stranke http://aww.ninemsn.com.au/article.aspx?id=8436352. Rodine to chutilo a myslim si, ze je to aj dobry a rychly sposob ako uhostit necakanu navstevu. Recept som trochu zmenila. Namiesto kukurice som pouzila mrazeny hrasok.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Navprv som si urobila slane palacinkove cesto. Cesto bolo trochu redsie ako normalne cesto na palacinky.
- Na rozpustene maslo som pridala postruhanu mrkvu, na platky postruhanu cibulu a mrazeny hrasok.
- Zeleninu som na miernom ohni poprazila.
- K oprazenej zelenine som pridala hladku muku.
- Muku som premiesala so zeleninou a vsetko som spolu este chvilu poprazila.
- Poprazenu zeleninu som zaliala mliekom, posypala som ju solou a cerstvo mletym korenim styroch farieb. Vsetko som nechala spolu prevriet.
- Do uvarenej omacky som pridala horcicu a nastruhany syr. Vsetko som spolu premiesala a este trochu dochutila korenim a solou.
- Do dochutenej omacky som pridala tuniaka z konzervy rozobraneho na mensie kusky. Je dobre mat uz omacku dochutenu pred pridanim tuniaka, aby sa to uz nemuselo zbytocne vela miesat. Omacka je chutna ked su v nej kusky ryby.
- Na koniec som si upiekla palacinky klasickym sposom.
- a naplnila som ich pripravenou plnkou.
- Palacinky su chutne same, ale mozu sa tiez podavat s lubovolnym salatom.