Palacinky s korenenými karamelizovanými jablkami
Autor receptu: xd
Tieto palacinky s karamelovými jablkami na vrchu sú vynikajúcimi raňajkami alebo dezertom :)
Postup
- Korenené karamelizované jablká pripravíme tak, že v malom hrnci miešame hnedý cukor a vodu pri vysokej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Necháme pomaly vrieť, kým sa sirup nezredukuje asi o štvrtinu (asi 2 minúty). Pridáme ošúpané jablká nakrájané na plátky, škoricu, muškátový oriešok a soľ a obalíme ich v karamele. Varíme, kým jablká nezmäknú, ale nie celkom na kašu. Primiešame trochu citrónovej šťavy a maslo. Jablkovú zmes si môžeme pripraviť aj deň dopredu a prikrytú ju do druhého dňa skladujeme v chladničke. Pred podávaním zmes prehrejeme a pridáme citrónovú šťavu a maslo.
- Palacinky pripravíme tak ako vždy :)
- Lyžicou dáme na palacinky jablkovú zmes a hneď podávame.