Ovsený chlebík

Autor receptu: iwusha

Pôvodný recept je zo stránky Zdravé dobroty bez výčitiek (mimochodom mojej veľmi obľúbenej zásobárne zdravých a chutných receptov). Receptík som si prispôsobila a mierne ho poupravila. Pôvodne to totiž boli bagetky, no zdalo sa mi jednoduchšie a rýchlejšie vyformovať jeden väčší bochník. Verím, že vám bude chutiť rovnako ako mne!

1
porcia
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 ºC.
  2. Vajíčko trošku vyšľaháme, ale len naozaj málinko, pridáme k nemu tvaroh a vodu a dobre pomiešame.
  3. K pomiešanej zmesi pridáme mleté vločky zmiešané so soľou a sódou bikarbónou.
  4. Dôkladne pomiešame. Vznikne nám lepivé cesto.
  5. Z cesta vyformujeme pekný bochník. Ja si zvyknem trochu namočiť ruky, aby sa mi na ne cesto tak nelepilo.
  6. Na záver ešte posypem chlebík sezamovými semiačkami a šup do rúry na 30 až 40 minút. Keď je hotový má peknú zlatistú farbu.
  7. Mne jeden chlebík vystačí na 4 dni a aj na ten posledný deň je stále úplne jedlý :).