Ovsená kaša s jablkami
Autor receptu: ruddy
Je to jednoduché diétne jedlo, ktoré som veľmi často využíval ako zdroj energie pri náročnejších posilňovaniach a tréningoch v diéte. Naviac je to veľmi chutné jedlo, ktoré je nenáročné na čas ani použité suroviny.
2-3 porcie |
5 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ovsené vločky si dáme do mlieka na chvíľu odstáť. Potom túto zmes nalejeme do hrnca a začneme variť na strednom ohni. Za stáleho miešania varíme, kým nám mlieko nezovrie a stíšime na slabší oheň. Následne povaríme ešte do požadovanej hustoty kaše.
- Veľké jablko si nastrúhame a pridáme do neho med, škoricu a hrozienka. Túto zmes dobre premiešame.
- Následne pridáme jablkovú zmes do odstavenej kaše a dobre premiešame. Naložíme na tanier a dozdobíme menším (sladkým) jablkom, nakrájanym na mesiačiky a posypeme škoricou. (Kto tento pokrm neberie ako diétny môže si kašu posypať aj práškovým cukrom)