Ovocný marhuľový múčnik (fotorecept)
Autor receptu: svetlana9
Náš obľúbený osviežujúci múčnik.
16 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180-220 °C |
Postup
- Nachystáme si suroviny.
- Suroviny určené do cesta postupne zmiešame tak, aby sa cesto dalo liať na plech.Plech vyložíme papierom na pečenie.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov, asi o 10 minút prestavíme na 180 stupňov a posledných 5 minút na pečenie zdola.
- Na upečenú piškótu poukladáme zavárané marhule.
- Kým sa piškóta pečie, uvaríme puding - do sirupu z marhúľ vlejeme toľko vody, aby sme mali jeden liter. Odlejeme 3 dc a vymiešame v nich 2 pudingové prášky. Do sirupovej vody pridáme 3 polievkové lyžice krištálového cukru. Uvaríme hustý puding.
- Puding vylejeme na koláč s marhuľami - rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť.
- Krájame väčšie "kocky", aby marhuľka bola v strede porcie. Môžeme ozdobiť šľahačkou.