Ovocný koláč
Autor receptu: bejulienka
Úžasný na osvieženie letných horúcich dní. Rýchla príprava, len je najlepšie ho spraviť deň vopred, aby dobre stuhol.
60 porcií |
35 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Vymiešame cukor so žĺtkami na penu, pridáme olej, mlieko, kakao, múku a tuhý sneh z bielok. Vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený, pomúčený plech. Pečieme na 170C/elektrická rúra, asi 20 min.
- Želatínu pripravíme podľa návodu. Tvaroh zmiešame s pr. cukrom, smotanu vyšľaháme do tuha s van. cukrom /môžeme použiť aj práškovú smotanu v sáčku. Do tvarohu potom pridáme želatínu a vyšľahanú smotanu. Spolu premiešame. Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto
- Na plnku ukladáme scedené ovocie /akékoľvek, koľko druhov chcete, ja dávam 3 druhy/v pásoch-viď. foto
- Vodu alebo kompótovú šťavu uvaríme so zl. klasom, cukrom a citrondekom. Horúcu polevu nalejeme na ovocie. Doporučujem vylievať po lyžiciach, nakoľko poleva je ťažká a prepadla by sa vám do tvarohu. Nebolo by to ani pekné. A ak použijete kompótovú šťavu, zákusok nebude tak priesvitný a nebude sa veľmi dať rozoznať ovocie.
- Zákusok je estetickejší, keď je pokrájaný na trojuholníky-pokrájam ho na kocky a už na tácke tú kocku šikmo prekrojím na polovicu a vzniknú mi dva trojuholníky.
Robím ho vždy večer pred oslavou.