Ovocný koláč z mikrovlnky (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento ovocný koláčik som piekla podľa @julica a jej receptu na výborný jablkový koláč z mikrovlnky Nie každému sa pečenie v mikrovlnke páči, ale my sme len dvaja a piecť koláč na celý plech nemá zmysel. Podľa tohto receptu som piekla koláč už viac krát a tak som si ho postupne upravovala.... a tu je moja verzia.

6
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Silikónovú formu som štetcom vymazala olejom, posypala kryštálový cukrom a nasypala ríbezle. Toto bola naša celá tohto ročná úroda ríbezlí, máme nové korene, tak hádam už na rok bude o čosi viac. Na vrch som ešte hojne zasypala cukrom, pretože ríbezle boli dosť kyslé.
  2. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vylejeme do formy na ovocie. Môžete urobiť zvlášť sneh z bielkov, ja som nerobila. Čo sa týka polievkových lyžíc, treba dávať také zarovnané, nie kopcom, mám to vyskúšané.
  3. Dáme piecť na plný výkon, u mňa je to 900W, na 10 minút. Ale asi záleží aj na veľkosti nádoby. Ja to mám s touto formou takto odskúšané.
  4. Upečený koláč preklopíme na plech, na pečiaci papier. Posypeme strúhanou čokoládou.
  5. Vyšľaháme sneh z bielkov s pridaním 1-2 PL cukru. Množstvo bielkov neuvádzam, mne zostali dva bielky z pečenia tak som ich využila. Sneh navrstvíme na koláč a dáme na 2-3 minúty do vyhriatej rúry. Práve som s nej vytiahla zapekané cestoviny ktoré máme dnes na obed, tak mi ti to prišlo vhod, že rúra bola rozohriata.
  6. Po upečení...
  7. stačí už len nakrájať....
  8. a za chvíľu už zvoní suseda, že čo to pečiem, keď to vyváňa až k nim :-))