Ovocný koláč s pudingom (bezlepkový)
Autor receptu: nika8
Tento koláč mám z časopisu Dobré jedlo - len som si ho prispôsobila na bezlepkový spôsob
:). Je jednoduchý a nie príliš sladký.
Postup
- Bielka oddelíme od žltkov a vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor, žĺtka, vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom.
- Zmes nalejeme do formy (tortová s priemerom 26 cm) a pečieme pri 180 C cca 20-25 min.
- Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Horúci puding vylejeme na upečený a vychladnutý korpus. Na puding poukladáme nakrájané ovocie.
- Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a polejeme ním ovocie. Necháme stuhnúť.