Ovocný koláč s pudingom (bezlepkový)

Autor receptu: nika8

Tento koláč mám z časopisu Dobré jedlo - len som si ho prispôsobila na bezlepkový spôsob :). Je jednoduchý a nie príliš sladký.

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielka oddelíme od žltkov a vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor, žĺtka, vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom.
  2. Zmes nalejeme do formy (tortová s priemerom 26 cm) a pečieme pri 180 C cca 20-25 min.
  3. Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Horúci puding vylejeme na upečený a vychladnutý korpus. Na puding poukladáme nakrájané ovocie.
  4. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a polejeme ním ovocie. Necháme stuhnúť.