Ovocné Millefuille

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu.
  2. Cesto: Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a nakrájame na plátky 13 x 6 cm a necháme odstáť v chladničke 15 minút, potom vyberieme a necháme 15 minút pri izbovej teplote. Cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme na papieri na pečenie pri teplote 210 °C prikryté papierom a zaťažené asi 5 minút. Nádobu odstránime, cesto potrieme sirupom a dopečieme na zlatistú farbu pri tej istej teplote asi 3 minúty.
  3. Vychladnutý crème fraîche vyšľaháme metličkou a pridáme vyšľahanú smotanu, dreň z vanilkového struku a zľahka zmiešame. Ovocie dôkladne umyjeme a prípadne nakrájame na menšie kusy a premiešame so sirupom. Na tanieri vrstvíme cesto s krémom a ovocím.