Ovocné bezlepkové guľky
Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou
Autor receptu: novalim
Keď sa v lete urodí veľa ovocia, najlepšie je ho zjesť začerstva. Alebo ho hneď použiť do dobrých ovocných koláčov a sladkých jedál. Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou sú šikovným nápadom, ako využiť Novalim zmes na bezlepkovú knedľu. Vedeli ste, že okrem knedle z nej pripravíte takúto dobrotu?
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do väčšej misy nasypeme obsah oboch balíčkov Novalim Knedľa v prášku, pridáme vodu, práškový cukor a varechou miešame, až kým zmes vsaje všetku vodu a vytvorí sa lepkavé cesto.
- Naolejovanými rukami potom odoberáme z cesta, pridáme ovocie a tvarujeme guľky (ak sú marhule veľké, stačí polovica do jednej guľky).
- Guľky vložíme do veľkého hrnca s vriacou vodou a varíme cca 15 minút. Potom ich vyberieme sitkom alebo dierovanou varechou.
- Posýpka: Na rozohriatom masle opečieme do zlatista kryštálový a vanilínový cukor so strúhankou a so štipkou škorice. Posypeme guľky, prípadne polejeme ešte trochou roztopeného masla a podávame.