Ovocné bezlepkové guľky

Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou

Autor receptu: novalim

Keď sa v lete urodí veľa ovocia, najlepšie je ho zjesť začerstva. Alebo ho hneď použiť do dobrých ovocných koláčov a sladkých jedál. Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou sú šikovným nápadom, ako využiť Novalim zmes na bezlepkovú knedľu. Vedeli ste, že okrem knedle z nej pripravíte takúto dobrotu?

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misy nasypeme obsah oboch balíčkov Novalim Knedľa v prášku, pridáme vodu, práškový cukor a varechou miešame, až kým zmes vsaje všetku vodu a vytvorí sa lepkavé cesto.
  2. Naolejovanými rukami potom odoberáme z cesta, pridáme ovocie a tvarujeme guľky (ak sú marhule veľké, stačí polovica do jednej guľky).
  3. Guľky vložíme do veľkého hrnca s vriacou vodou a varíme cca 15 minút. Potom ich vyberieme sitkom alebo dierovanou varechou.
  4. Posýpka: Na rozohriatom masle opečieme do zlatista kryštálový a vanilínový cukor so strúhankou a so štipkou škorice. Posypeme guľky, prípadne polejeme ešte trochou roztopeného masla a podávame.