Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept)
Autor receptu: martina34
Konečne som vyskúšala zebrovú tortu. Zvyknem robievať len klasické korpusy, no teraz
som sa odhodlala a myslím, že sa mi podarila.
120 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky, cukor, olej si vyšľaháme mixérom, pridávame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Postupne primiešavame vyšľahaný sneh z bielkov. Polovicu cesta si zmiešame s kakaom. Hrniec, alebo nádobu na tortu vystlieme papierom na pečenie na dne. Postupne do stredu lievame po dve lyžice svetlej a dve lyžice kakaovej hmoty striedavo. Pečieme cca hodinu na 180 stupňoch. Ja som postupovala ako je v recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/zebrova-torta/6328-recept.html
- Upečenú vychladnutú tortu si rozrežeme pozdĺžne na dve rovnaké časti.
- Obe časti popolievame uvarenou vychladenou silnou kávou.
- Pokým pečieme korpus, pripravíme si krém. Do hrnca dáme variť mlieko, v ktorom sme si vymiešali múku a cukor. Uvaríme hustú kašu, do ktorej pridáme 10 čl uvarenej kávy. Keď kaša vychladne, vmiešame heru a krém vyšľaháme.
- Časť plnky natrieme na rozrezaný korpus, poukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou, ktorú tiež najskôr natrieme krémom, aby to spojilo maliny.
- Celú tortu potrieme krémom, posypeme grankom a poukladáme ovocie. Prípadne môžeme poliať čokoládou a použiť aj inú ozdobu.
- Ešte krajšie vyzerá v reze.