Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Konečne som vyskúšala zebrovú tortu. Zvyknem robievať len klasické korpusy, no teraz som sa odhodlala a myslím, že sa mi podarila.

120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky, cukor, olej si vyšľaháme mixérom, pridávame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Postupne primiešavame vyšľahaný sneh z bielkov. Polovicu cesta si zmiešame s kakaom. Hrniec, alebo nádobu na tortu vystlieme papierom na pečenie na dne. Postupne do stredu lievame po dve lyžice svetlej a dve lyžice kakaovej hmoty striedavo. Pečieme cca hodinu na 180 stupňoch. Ja som postupovala ako je v recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/zebrova-torta/6328-recept.html
  2. Upečenú vychladnutú tortu si rozrežeme pozdĺžne na dve rovnaké časti.
  3. Obe časti popolievame uvarenou vychladenou silnou kávou.
  4. Pokým pečieme korpus, pripravíme si krém. Do hrnca dáme variť mlieko, v ktorom sme si vymiešali múku a cukor. Uvaríme hustú kašu, do ktorej pridáme 10 čl uvarenej kávy. Keď kaša vychladne, vmiešame heru a krém vyšľaháme.
  5. Časť plnky natrieme na rozrezaný korpus, poukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou, ktorú tiež najskôr natrieme krémom, aby to spojilo maliny.
  6. Celú tortu potrieme krémom, posypeme grankom a poukladáme ovocie. Prípadne môžeme poliať čokoládou a použiť aj inú ozdobu.
  7. Ešte krajšie vyzerá v reze.