Ovocná sóda (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Najprv si pripravíme cukrový sirup. Cukor a vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť. Horúcim sirupom zalejeme bylinky rozdelené v troch hrnčekoch. Zvyšok odložíme bokom. Necháme vychladnúť.
- Kiwi očistíme, pripravíme si limetku a hrnček so sirupom a mätou.
- Kiwi nakrájeme na kúsky, dáme do mixéra a rozmixujeme na pyré.
- Pyré precedíme cez sito alebo vhodnú látku. Precedenú šťavu zmiešame so šťavou z jednej limetky. Zo sirupu vyberieme mätu a prilejeme k šťave.
- Tak isto rozmixujeme jahody a precedíme. K šťave primiešame šťavu z citróna a bazalkový sirup.
- Mango očistíme, nakrájame na kúsky a do mixéra dávame už spolu so šťavou z dvoch limetiek. Opäť precedíme. K šťave pridávame tymiánový sirup.
- Precedené šťavy ešte bez sirupov.
- Ovocno - bylinkové sirupy odložíme do chladničky.
- Pred servírovaním poháre naplníme ľadom, pridáme 2 - 3 PL ovocného sirupu a pohár doplníme chladenou sódou.
- Ovocné pyré, ktoré nám zostalo, použijeme na prípravu nanukov. Jahodové pyré zmiešame s tvarohom, pridáme tretinu zvyšného cukrového sirupu. Premiešame. Podľa chuti pridáme med alebo agávový sirup.
- Kiwi nanuky pripravíme zmiešaním pyré s 200 ml kokosového mlieka a tretinou zvyšného sirupu. Podľa potreby dosladíme.
- Mangové nanuky pripravíme zmiešaním mangového pyré so zvyšným kokosovým mliekom a sirupom. Dosladíme podľa potreby.
- Ovocné hmoty rozdelíme do nanukových formičiek a zamrazíme. Inšpirácia: http://thedabble.com/blog/