Šarlota
Ovocná šarlota
Autor receptu: mojaradost
Ovocná šarlota je výborná pochúťka:))
16 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Piškóta: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, ďalej pridáme vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 33 x 40 cm. Teplota 180 °C 20 minút alebo podľa potreby. Mierne vychladnutú piškótu zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
- Plnka: V nádobe uvaríme 250 ml vody s cukrom a citrónovou šťavou. Do teplého nálevu nasypeme želatínu a za stáleho miešania rozpustíme.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom dotuha, pridáme vymiešaný tvaroh, na kúsky pokrájané ovocie jahody, broskyne (môže byť aj kompót) a jemne zamiešame. Opatrne prilievame uvarený sirup so želatínou a premiešame. Podľa chuti môžeme pridať práškový cukor.
- Z vychladnutej rolády odstránime papier a natrieme ríbezľovým džemom. Znovu zrolujeme a pokrájame asi na 1 cm kúsky. Misu vyložíme potravinárskou fóliou a uložíme rolády. Ak použijeme kompót, pokvapkáme rolády šťavou. Zvyšné rolády si odložíme na zakrytie povrchu. Plnku nalejeme na rolády, priložíme zvyšné rolády a dáme stuhnúť do chladničky na 3 - 4 hodiny.
- Po stuhnutí vyklopíme a podávame.
Dobrú chuť!