Ovocná orechová roláda s kivi (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Páčia sa mi rolády s ovocím. Tento raz to bolo z kivi.

25
porcií
60 minút
príprava
15-18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: drevená špaidla, 1 ks. Z mlieka,vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme kašu.Vo vodnom kúpely nacháme vychladiť.
  2. Studenú kašu vmiešame do vyšľahaného masla a cukru.
  3. Na cesto si pripravím mleté orechy,múku prášok do pečiva a vajíčka.Tiež si pripravím plech vystlaný pečiacou fóliou,alebo mastným papierom.
  4. Ja robievam cesto šľahané naopak.No je výborné.Predšľahám si bielka.Pridám práškový cukor a šľahám,kým nie je sneh hustý.Pridám žĺtka a na najnižšom stupni ich zašľahám.
  5. Do takto našlahaných vajec a cukru,pridám múku s práškom do pečiva a orechy.Pomaly premiešam.Cesto vylejem na plech s pečiacim papierom,alebo fóliou.
  6. Po upečení cesta,čo trvá asi 15 minút v predhriatej rúre na 180 stupňov,ho spolu aj s papierom stočím,zabalím do utierky a nechám vychladnúť. Medzi tým si ošúpem kivi.Drevnatú časť z jednej strany odstránim ostrým nožom.
  7. Kivi napichujem na drevenú špaidlu.Medzi kivi kladiem kúsky z banánu.Pripravím si z cukru,mletých orechov a kakaa zmes,v ktorej obalím ovocie.To čo mi ostane z obalovacej zmesi ešte použijem do koláča.
  8. Po rozvinutí studenej rolády ju natriem studeným krémom a posypem zvyškom zmesi na obaľovanie ovocia.Vložím ovocie na špadli a stočím roládu.Ono cesto vám objíme raz obvod ovocia.Nezabudnite vytiahnuť drevenú špaidlu! Takto pripravenú roládu zabalím do mikro obalu a odložím do chladu.
  9. A tu je už chutná dobrota.
  10. Robím banánovú roládu,posledne od Cica2 mandarinkovú roládu.Dnes to bola kivi roláda.Je to vďačný a chutný zákusok.