Linecké pečivo
Overené linecké koláčiky
Autor receptu: kucharecka33
Overený recept, ktorý používam už niekoľko rokov.
50 porcií |
120 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín vypracujem tuhšie cesto, nechám cez noc v chladničke.
- Na druhý deň cesto rozvaľkám na hrúbku cca 5mm. Vykrajujem kolieska. Z daného množstva cesta vyjde cca 90-100 koliesok o priemere cca 5 cm. Do polovice z nich vykrojím dierku. Na tieto účely dostanete kúpiť hotové formičky na linecké cesto s rôznymi tvarmi.
- Kolieska ukladám na plech vyložený papierom a pečiem maximálne 15 min na 180 °C horný/dolný ohrev, pripadne 160 °C na teplovzdušnej rúre.
- Po upečení spájame kolieska trochou džemu podľa chuti, my používame jahodový. Na záver ich môžeme posypať práškovým cukrom. Najlepšie sú na ďalší deň, keď ich necháte trochu v chlade postáť.