Osviežujúžuci zákusok

Autor receptu: evafolo

Tento recept je u nás veľmi obľúbený už veľa rokov a obľubujú ho aj takí čo sladkosti veľmi radi nemajú.

20
porcií
50 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej a mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.
  2. Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom do tuha. Pridáme kyslú smotanu a cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Ovocie poukladáme na krémovú vrstvu.
  3. Sirup z miešame z 300 ml vody a dáme variť. Do horúcej zmesi pridáme 50ml vody zmiešanej so Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme na vrh zákuska. Zákusok dáme do chladničky a necháme ho aspoň 12 hodín odležať. Pokrájame na rovnaké kocky.