Ostrokyslá polievka

Autor receptu: fi0na

Konečne som sa odhodlala uvariť moju obľúbenú sopľovku. Dúfam, že som už vychytala všetky muchy :) ospravedlňujem sa za fotku

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme variť 3 litre vody s kuracím mäskom (prsia, stehna, kľudne aj krídla). Kto chce môže pridať kocku slepačieho bujónu. Pokiaľ sa nám bude mäsko variť, nakrájame si tofu, mrkvu, huby, výhonky, kápiu a zázvor na malinké kocky. Judášovo ucho je potrebné mať už pred krájaním namočené v teplej vode aspoň 30 minút.
  2. Keď bude mäsko uvarené vyberieme ho a do vývaru pridáme mrkvu, huby, výhonky. Varíme. Mäsko si medzitým očistíme od kože a pokrájame taktiež na malé kúsky. Pridáme naspäť do vývaru aj s kápiou, zázvorom a chilly, ochutíme pretlakom, sójovkou, octom cukrom a soľou. Sójovka je slaná, tak so soľou opatrne. Dochucujeme až pokiaľ nedosiahneme želanú chuť.
  3. Polievku stiahneme na slabý plameň a pridáme do polievky tofu (tofu sa dáva až nakoniec, aby polievka bola číra a nie zakalená) Rozmiešame si solamyl v troche vody a za stáleho miešania prilievame do polievky. Keď chceme polievku hustejšiu, kľudne pridáme druhú dávku solamylu. Necháme prejsť varom. Vajíčka prídu na rad ako posledné. V miske ich rozmixujeme a opatrne vlejeme do polievky. Nemiešame, aby vajíčka ostali vo väčších kúskoch a nemali sme z toho „rascovú“ polievku. Na ozdobu polievky použite nasekanú mladú cibuľku.