Ostriež s rozmarínom a paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Inšpirácia: web. Je to výborna,šťavnatá rybka.Pôvodne píšu s čerstvými paradajkami,ale na trhu sú už biedne,tak som dala sušené domácej výroby. Už som mala paradajkový absťák,treba napraviť.

15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rybu umyjeme pod tečúcou vodou,osušíme,posypeme soľou a potlčeným korením.
  2. Dno misy vytrieme maslom alebo oliv.olejom.Poukladáme paradajky čerstvé 3 plátky,sušených podľa chuti a na plátky pokrájaný cesnak.
  3. Na vrch položíme rybu,ktorú zakryjeme zvyšnými paradajkami respektíve sušenými a cesnakom.Poukladáme vetvičky rozmarínu.Ak dávame čerstvé paradajky,pokvapeme ešte oliv.olejom alebo maslom.Ak sušené,netreba,pretože sú naložené v oliv.oleji,mastné dosť.
  4. Podlejeme 1/2 dl vody.Prikryjeme alobalom.Dáme piecť na 15 minút zakryté alobalom,potom 5 minúť pečieme odokryté.Netreba to prešvihnúť s pečením,tento čas jej bohato stačí.Je akurát.
  5. Podávame s opekanými zemiakmi a citrónom na pokvapkanie.