Osso buco

Osso buco à la milanese

Autor receptu: kucharka

Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept z tejto knihy.

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pláty mäsa umyjeme a vysušíme. Posolíme.
  2. Z oboch strán poprášime múkou.
  3. Na masle speníme rozpučený cesnak.
  4. Pridáme mäso a z oboch strán prudko opečieme. Podlejeme vínom a necháme odpariť.
  5. Pridáme paradajky. Môžeme pridať aj paradajkovú šťavu, ak nemáme paradajky. Dosolíme, pokoreníme a pridáme lyžicu pretlaku.
  6. Zakryté a na slabom ohni varíme/dusíme asi tak 90 minút.
  7. Takto to vyzerá hotové.
  8. Petržlenovú vňať posekáme na jemno a nastrúhame kôru z jedného citróna.
  9. Podávame posypané zmesou vňate a kôry. My sme k tomu mali polentu.
  10. Tu je moje obľúbené víno. Ak budete náhodou niekedy v Španielsku/Katalánsku, tak vám ho vrelo odporúčam. Je výborné... teda aspoň podľa mňa...:-))
  11. A tu je moja talianska kuchárska kniha.