Oškvarkové pagáčiky
Autor receptu: kucharka100
Takto ich robím už roky, čo sa mi podaril zohnať recept od kuchárky ešte zo školy. Mojim blízkym chutia a rozdala som recept viacerým.
80 minút príprava |
20-25 minút minút na 180-200 °C |
Postup
- Do múky urobíme jamku, pridáme žĺtka, kvások a zamiesime s mliekom cesto - ako štrúdľové. Nie moc husté, také voľnejšie. Vyformujeme bochníček.
- Z mletých oškvarkov, bravčovej masti, Palmarínu a soli a vegety vymiešame kašičku, aby sa dala rozotierať.
- Bochník cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme, na cesto natrieme pripravené oškvarky. Cesto zložíme na trikrát, pomúčime a necháme kysnúť prikryté pod utierkou.
Toto vaľkanie a prekladanie cesta robíme po 20 minutách celkom 3x.
Potom už iba rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pohárikom vykrajujeme pagáčiky. Uložíme na vymastený plech, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom. Necháme na plechu kysnúť asi 15 minút a upečieme.
Prajem vám dobrú chuť.