Oškvarkové pagáčiky

Autor receptu: kucharka100

Takto ich robím už roky, čo sa mi podaril zohnať recept od kuchárky ešte zo školy. Mojim blízkym chutia a rozdala som recept viacerým.

80 minút
príprava
20-25 minút minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do múky urobíme jamku, pridáme žĺtka, kvások a zamiesime s mliekom cesto - ako štrúdľové. Nie moc husté, také voľnejšie. Vyformujeme bochníček.
  2. Z mletých oškvarkov, bravčovej masti, Palmarínu a soli a vegety vymiešame kašičku, aby sa dala rozotierať.
  3. Bochník cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme, na cesto natrieme pripravené oškvarky. Cesto zložíme na trikrát, pomúčime a necháme kysnúť prikryté pod utierkou. Toto vaľkanie a prekladanie cesta robíme po 20 minutách celkom 3x. Potom už iba rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pohárikom vykrajujeme pagáčiky. Uložíme na vymastený plech, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom. Necháme na plechu kysnúť asi 15 minút a upečieme. Prajem vám dobrú chuť.