Oškvarkové pagáčiky-celiatické (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Pre záujem celiatikov som skúsila upiecť tieto pagáčiky a veľmi sa vydarili tak vám ich ponúkam:-))))
36 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- pomelieme oškvarky ,odvážime múky a pripravíme ostatné ingrediencie
- do múky nasypeme kvasnice a soľ,cukor a pomiešame (môžeme dať aj čerstvé kvasnice Vivo 1 balenie namiesto suchých-v tom prípade urobíme kvások z vody a cukru)
- pridáme masť,vajce,a prilejeme vodu.vymiesime cesto najskôr varechou
- potom vypracujeme ručne až je cesto jemné a nelepivé
- cesto vygúľkame a potrieme pomazánkou alebo mletými oškvarkami
- okraje cesta preložíme k sebe
- este potrieme pomazánkou a preložíme opačné strany ale už cez seba v jednej tretine
- opatrne vygúľkame asi na 1 cm hrúbku a nožíkom urobíme priečne nárezy
- vykrajočom priemere 5cm vykrajujeme pagáčiky .aj zbytky potom zmiešame a vygúľkame a povykrajujeme
- preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme vykysnúť pod navlhčenou utierkou 50 minút
- vykysnuté potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180stupňov.pečieme asi 30 minút aby sa pekne prepiekli aj vo vnútri
- upečené pagáčiky sa pekne po prelomení oddelujú na plátkya sú jemnučké.sú na neroznanie od klasických pagáčikov.!celiatici vyskúšajte dobrú chuť!!!!!!