Orechový koláč s Indiánom a krémom ganache (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Inšpirácia na stránke Raspberrybrunette, ľahký, chutný a nie veľmi náročny...

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme pomaly vlažnú vodu, olej, múku s PDP a orechy. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vareškou zamiešame do cesta.
  2. Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding, pridáme do horúceho za malú lyžičku masla, zamiešam, prikryjeme potravinársku fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame so Salkom a primiešame k nemu vychladnutý puding. Dbáme na to, aby maslo aj puding mali rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil..
  3. Vymiešané cesto prelejeme na plech o rozmeroch 36 x 26 cm, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút. Po vychladnutí koláč pozdĺžne prerežeme, plnku rozdelíme na polovicu. Na spodný plát roztrieme plnku, na ňu natrieme redší lekvár, aby sa nám plnka nezmiešala s lekvárom a poukladáme Indián keksy.
  4. Na keksy natrieme zvyšnú plnku a preklopíme vrchný plát cesta. Smotanu zahrejeme, pred zovretím odstavíme a pridáme polámanú čokoládu, maslo a koňak a vymiešame hladký krém. Vymiešaným krémom natrieme povrch koláča a posypeme mletými orechmi, alebo ani nemusíme...
  5. Koláč necháme najlepšie cez noc odležať, nech zmäknú Indiáni a prepoja sa chute. No a tu je najneobľúbenejšia časť pečenia, koláč pokrájame na úhľadné kúsky, tu by sa mi zišli šikovné ruky našej Izabellky929, no ale nejako bude...