Orechový chvastúň

Autor receptu: mracik9

Tak tento koláč mám z jedného portálu,stále som odkladala jeho premiéru a tu je výsledok.Je to jednotka medzi koláčmi.

20
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Najprv si urobíme cesto,žĺtky,cukor a maslo si dôkladne premiešame a postupne pridáme múku s práškom do pečiva, zhnetieme,rozdelíme na dve časti a odložíme na chvíľku do chladu.Teraz je čas na prípravu krému.Nameriame si mliečko,polovicu dáme variť a do druhej vmiešame pudingový prášok s cukrom.Uvaríme si kašu a necháme vychladiť.Do vychladenej postupne pridávame maslo,musí byť pravé inač to nieje ono,poriadne vyšľaháme a odložíme bokom,nie do chladničky,ináč sa nám na to krehké cesto nerozotrie.
  2. Cesta rozdelíme na dva identické plechy o mierke 25x36 cm,natrieme džemom,na to opatrne natrieme tuhý našľahaný sneh z bielkov a posypeme posekanými orechami,upečieme dva cesta.
  3. Pečieme pri teplovzdušnej na 160 st C 30 minút,pri klasickej 180 st C 15 až 20 minút.Pozor cesta sú jemné tak s nimi narábame pomaly.Ja som piekla pri teplovzdušnej obidva cesta naraz.
  4. Na vychladené cesto,hore snehom a orechmi, natriem krém a priložíme druhým cestom tiež snehom a orechami nahor,jemne popritláčame a počkáme aspoň hodinku,a môžeme konzumovať.
  5. No a asi takto má vyzerať,chutí skvostne,prajem dobrú chuť.
  6. A tu je ďalší po dlhšej dobe,akurát som tam vymenila lekvár za jablkovo hroznový,tiež chutil.