Orechovo-smotanové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na nedeľné pochutnaníčko som včera upiekla výborné orechové rezy..orechová plnka je dochutená Amarettovým likérom a vylepšila som chuť aj smotanou..

12
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia s práškovým cukrom som vymiešala do peny..po jednej lyžici som pridávala vodu..
  2. múku,mleté orechy a prášok do pečiva som spolu zmiešala a po jednej lyžici vmiešavala do cesta..
  3. trúbu som nechala vyhriať na 180 st....plech 27x37 cm. som vyložila pečiacim papierom a cesto som vyliala...korpus sa piekol 20min...upečený som nechala úplne vychladiť a potom som ho rozrezala po šírke na polovice..
  4. pokiaľ sa korpus chladil, uvarila som si z mlieka, vanikového cukru a detskej krupice hustú kašu...kašu som nechala úplne vychladiť..maslo s cukroma amarettovým likérom som vymiešala do peny..
  5. pridala som vychladnutú kašu../kaša je tmavšia, lebo som pridala vanilkový cukor, v ktorom sa nachádzajú aj semienka vanilky..
  6. hotový krém som rozdelila na polovicu...jednou polovicou som potrela jednu časť rozrezaného korpusu a druhou polovicou som potrela vrch zákusku...uložila som na noc do chladničky, aby sa chute spojili...
  7. na druhý deň som nechala čokoládu troška zmäknúť a strúhala som na koláč...zákusok je vynikajúci, cesto je krehučké a ľahučké ako vánok...plnka vynikajúca...prajem vám dobrú chuť..