Orechové rezy s Pikao plnkou
Autor receptu: 3sandra3
Tieto rezy som jedla u mojej netere na oslave jej ročného synčeka. Ona mala tortu od profi-cukrárky, a bola veľmi chutná, tak som skúsila sa tomu pripodobniť :-))) A celkom sa to podarilo....
15 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, orechy a nakoniec vyšľahané bielky so štipkou soli. Dáme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Upečieme dva pláty.
- Plnka: Z mlieka, čok. pudingu a kryšt. cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme maslo s prášk. cukrom. Po troške pridávame puding a šľaháme. Nakoniec pridáme konzervu Pikaa. Vymiešame.
- Skladanie: Spodný orechový plát pokvapkáme umom /pol deci/. Plát potrieme Pikao plnkou, a ešte na vrch plnky dáme z tuby Pikao /pre výraznejšiu chuť/. Položíme druhý orechový plát, tiež pokvapkáme umom /pol deci/. Nakoniec dáme čokoládovú polevu.
- Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom, olejom, cukrom a vodou. Keď je pekná, rozpustená, polejeme zákusok.