Orechové očká (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento recept je z knihy "Med a jeho využitie v domácnosti". Knižka vyška v 70-tom roku a recepty v nej sú veľmi dobré, viaceré som už robila. Aj tento je výborný. Mňa ešte nesklamali recepty zo starších kuchárských kních a to sa potvrdzuje, že tie staré recepty sú dobré.

40
porcií
20 minút
príprava
7-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Med,orechy,cukor,vajcia,cit.šťavu a kôru,škoricu a mäkké maslo,
  2. mixérom vyšľaháme.
  3. Potom zapracujeme múku s kypriacim práškom.
  4. Cesto na doske vypracujeme a necháme ho v chlade postáť,2 hod.
  5. Potom cesto vyvaľkáme na hrubku 4 mm a do páru vykrajujeme kolieska.Párne vždy vykrojíme v strede malým kolieskom.Ukladáme na vymastený plech a upečieme.Pri pečení dáme pozor,lebo ked sú upečené a sú dlhšie ,tak začnú hnednúť.To si už musí každý odstopovať sám,lebo každá rúra pečie inač.
  6. Mleté orechy zalejeme vriacou vodou a zmiešame aj s cukrom.
  7. Ochutíme rumom a zlepujeme kolieska.
  8. Zlepené môžme ozdobiť a to bud cukrovou polevou ,alebo čokoládovou.Ja som mala zvyšnú s perníkov ,tak som ozdobila cukrovou polevou.