Orechové mlynčekové keksy
Autor receptu: janeh
Nevieme si bez nich predstaviť Vianoce... pečiem ich vždy aspoň z dvojitej dávky.
4 porcie |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknutý palmarin spracujeme so všetkými ostatnými surovinami a cez špeciálny nástavec na mäsovom mlynčeku vytláčame podkovičky, tyčinky alebo esíčka, ktoré hneď ukladáme na suchý plech (príp. papier na pečenie).
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlata asi 10 min. pri teplote 180°C.
- Ešte teplé pomocou príborového noža preložíme na tanier a posypeme práškovým cukrom, alebo končeky namáčame do čokoládovej polevy. Vychladnuté uložíme do krabíc a dobre schováme, ak chceme, aby nám vydržali do sviatkov :)