Orechové kopýtka
Autor receptu: sonulienka
Tento recept mi dala sesternica, keď som bola na hodoch v Hlohovci. Je to veľmi dobé a ak
to už máte nevadí.
50-60 porcií |
30-40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Uvarené prelisované zemiaky, pustené maslo, vajcia, preosiatu múku,cukor premiešame s práškom do pečiva, soľou a citrónovou korou a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát asi 30X30 cm. Každý plát potrieme plnkou.
- Plnka: Mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, škoricovým cukrom, citrónovou korou a necháme zovrieť. Odložíme z ohňa, pridáme orechy a slivkový lekvár. Dobre pomiešame a necháme vychladnúť. A plníme pláty, ktoré potom stočíme.
- Možme stočiť do polovice z jednej a do polovice z druhej strany, alebo len obyčajne zrolovať. Potom pomocou mokrého noža rozkrájame na asi 5 cm široké kúsky, preložíme na plech potrieme vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre.