Orechová torta
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
16 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 160/180 °C |
Postup- Na prípravu cesta ušľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Krátko vmiešame olej a lieskovoorieškový krém. Zmiešame múku a kypriaci prášok a vmiešame do peny. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br>
<br>
Elektrická rúra: asi 180 °C<br>
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C<br>
Plynová rúra: stupeň 3<br>
- Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
- Na prípravu náplne ušľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni spoločne s lieskovoorieškovým krémom, cukrom a smeta-fixom dotuha. Do polovice náplne vmiešame orechy. Na spodnú polovicu korpusu nanesieme náplň s orechmi. Povrch torty potrieme časťou náplne bez orechov a zvyškom náplne tortu pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme. Nakoniec tortu posypeme čokoládou a orechmi. Až do podávania uložíme do chladničky.
|