Orechová torta s vaječným krémom

Autor receptu: redakcia

8
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridávame postupne cukor a nakoniec aj žĺtky.
  2. Našľahaný sneh opatrne zmiešame s múkou a orechmi. Cesto vlejeme do tortovej formy a upečieme pri teplote 150 °C.
  3. Krém: Žĺtky s cukrom miešame nad parou až do zhustnutia pri teplote 70 °C asi 15 minút. V miešaní pokraču-jeme až do úplného vychladnutia.
  4. Mäkké maslo vymiešame, pridáme orechy, rum a nakoniec aj žĺtkový krém. Tortu prerežeme na tri pláty, postupne naplníme pripraveným krémom, dáme stuhnúť do chladničky a nakoniec ozdobíme.