Orechová torta s vaječným krémom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 150 °C |
Postup- Cesto: Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridávame postupne cukor a nakoniec aj žĺtky.
- Našľahaný sneh opatrne zmiešame s múkou a orechmi. Cesto vlejeme do tortovej formy a upečieme pri teplote 150 °C.
- Krém: Žĺtky s cukrom miešame nad parou až do zhustnutia pri teplote 70 °C asi 15 minút. V miešaní pokraču-jeme až do úplného vychladnutia.
- Mäkké maslo vymiešame, pridáme orechy, rum a nakoniec aj žĺtkový krém. Tortu prerežeme na tri pláty, postupne naplníme pripraveným krémom, dáme stuhnúť do chladničky a nakoniec ozdobíme.
|