Orechová roláda
Orechová roláda s banánom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborná roláda, ktorú zvládne aj začiatočník.
50 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Vajíčka, cukor vymiešame do penista postupne prilejeme vodu. Múku, mleté orechy a prášok do pečiva zmiešame spolu, postupne zamiešame do cesta. Plech vyložíme papierom na pečenie boky vymastíme a vysypeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút.
- Pripravíme si vlhkú utierku, upečený orechový korpus ešte horúci zavinieme do utierky.
- Necháme na pracovnej doske vychladnúť.
- Nachystáme ingrediencie na krém. Smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme cukor, stužovač a nakoniec vmiešame mascarpone. Podľa seba môžeme pridať práškový cukor, nemusí byť.
- Z korpusu opatrne odstránime papier na pečenie, potrieme asi 3/4 krému vložíme banány, zrolujeme.
- Hotovú roládu potrieme zvyšným krémom, posypeme mletými orechami a čokoládovymi hoblinkami. Zdobenie podľa seba.