Sushi
Onigirazu
Autor receptu: ryzasos
Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič?* Je celkom jednoduché na
prípravu, vhodné aj do krabičiek, prirodzene bezlepkové a navyše veľmi sýte.
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu dobre prepláchnite, aby sa vyplavil škrob. Varte na silnom ohni 15-17 minút, kým sa neodparí voda. Odstavte, prikryte a nechajte odstáť 10 minút.
- Ryžový ocot, cukor a soľ trochu zohrejte a miešajte, kým sa všetko nerozpustí. Ryžu umiestnite do veľkej misy a prelejte ryžovým octom s cukrom a soľou. Premiešajte drevenou varechou, aby ryža vychladla. Prekryte fóliou a odložte.
- Smotanový syr so sójovou omáčkou: Zmiešajte syr, sójovú omáčku, ryžový ocot a odložte.
- Riasu Nori položte na fóliu.
- Na stred riasy rozložte do štvorca približne 60 g ryže.
- Potrite trochou zmesi roztierateľného syra.
- Pridajte avokádo, tuniaka a mrkvu.
- Prekryte ďalšou vrstvou ryže.
- Rohy riasy spojte v strede.
- Zatvorte pomocou fólie.
- Nechajte odležať niekoľko minút.
- Odstráňte fóliu a prekrojte na polovicu.