Odpaľované venčeky-celiatické (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Venčeky sú oblúbené na všetkých oslavách tak som ich vyskúšala upiecť aj pre celiatikov.Sú na nerozoznanie od tých tradičných.A možno že majú ešte lepšiu chuť.

24
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Odvážime si múku,masť a pripravíme ostatne ingrediencie
  2. do hrnca dáme vodu a masť a privedieme do varu,pridáme múku a mixerom vyšľahame do zhustnutia.z tejto celiatickej múky sa to neda robiť ručným šľahačom
  3. odstavíme z ohna a ešte do horúceho primiešame po jednom vajcia pomaly aby sme každé dokonale spracovali na jemnú masu
  4. ešte horúce cesto naplníme do vrecka ktoré si vložíme do vysokého pohárka pre uľahčenie naplňania.
  5. na plech ktorý vystelieme papierom na pečenie robíme naplneným vreckom kolečká alebo môžeme robiť aj bananiky
  6. pred pečením poprskáme dvoma lyžicami vody aby venčeky napuchli.pečieme pri 220st. asi 20 minút ale multifunkčne stačí pri 200st.musíme dávať pozor aby boli vnútri prepečené.hotové majú peknú ružovkavú farbu.
  7. upečene kolečká preložíme na dosku a ešte horúce rozrežeme stredom zúbkatým nožom.stred je prázdny a nelepkavý,vtedy sú správne prepečené.
  8. do kastrolika si dáme mllieko nasypeme kryštalovy cukor aj vanilkový a pridáme zlatý klas.ja to dávam všetko naraz a premiešam metličkou a pomaly uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť.
  9. do vychladnutej pudingovej kaše pridáme maslo a vymixujeme plnku do peny.
  10. pomocou cukrarskeho vrecúška naplníme venčeky a zakryjeme vrchnou časťou koliesok
  11. hotové venčeky posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládou či inou polevou.dobrú chuť!!