Odpaľované venčeky-celiatické (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Venčeky sú oblúbené na všetkých oslavách tak som ich vyskúšala upiecť aj pre celiatikov.Sú na nerozoznanie od tých tradičných.A možno že majú ešte lepšiu chuť.
24 porcií |
90 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Odvážime si múku,masť a pripravíme ostatne ingrediencie
- do hrnca dáme vodu a masť a privedieme do varu,pridáme múku a mixerom vyšľahame do zhustnutia.z tejto celiatickej múky sa to neda robiť ručným šľahačom
- odstavíme z ohna a ešte do horúceho primiešame po jednom vajcia pomaly aby sme každé dokonale spracovali na jemnú masu
- ešte horúce cesto naplníme do vrecka ktoré si vložíme do vysokého pohárka pre uľahčenie naplňania.
- na plech ktorý vystelieme papierom na pečenie robíme naplneným vreckom kolečká alebo môžeme robiť aj bananiky
- pred pečením poprskáme dvoma lyžicami vody aby venčeky napuchli.pečieme pri 220st. asi 20 minút ale multifunkčne stačí pri 200st.musíme dávať pozor aby boli vnútri prepečené.hotové majú peknú ružovkavú farbu.
- upečene kolečká preložíme na dosku a ešte horúce rozrežeme stredom zúbkatým nožom.stred je prázdny a nelepkavý,vtedy sú správne prepečené.
- do kastrolika si dáme mllieko nasypeme kryštalovy cukor aj vanilkový a pridáme zlatý klas.ja to dávam všetko naraz a premiešam metličkou a pomaly uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť.
- do vychladnutej pudingovej kaše pridáme maslo a vymixujeme plnku do peny.
- pomocou cukrarskeho vrecúška naplníme venčeky a zakryjeme vrchnou časťou koliesok
- hotové venčeky posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládou či inou polevou.dobrú chuť!!