Obyčajná huspenina

Autor receptu: pavelnemecko

Ahojte.Moji rodičia boli jednoduchí ľudia a tak vyzerala aj domáca kuchyňa.Z mnohých výborných jedál pripravovaných mojimi rodičmi/obidvomi/bola aj klasická Huspenina.Vždy bolo a je to obľúbené jedlo pár generácii.A ako súrodenci máme o dôvod stretnúť sa naviac.Prípravu a ingrediencie najlepšie zvláda moja pani manželka z celej rodiny.Jej huspenina je vychýrená. Toľko na úvod.

12
porcií
10 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr treba dať variťumyté kolená,paprčky a kože v čistej vode.Vody len toľko,aby zakryla mäso/veľmi dôležité!/Keďdáte viac vody-nesadne sa.
  2. Keď voda zovrie,ubrať len na jemné bublanie a zobrať šuminy.Pridáme soľ,korenie,červenú papriku a roztlačený cesnak.A teraz máme čas asi 4 hodiny.Nemiešať.Po uvarení vyberieme všetko mäso na pekáč,povyberáme kosti z kolien,paprčky len roztlačíme rukou-kostičky nevyberáme.Do pripravených tanierov,misiek a malých pekáčikov rozdelíme mäso,paprčky a kožky.Treba to rozdeliť,lebo nie každému chutia kožky a paprčky.Dáme do chladnej miestnosti,alebo na balkón stuhnúť.
  3. Huspenina je sklovitá,vidno čo je v nej.Necediť vývar. A ako konzumovať? Dáme najemno nakrájanú cibuľu a ocot.Na stôl pripravíme trošku čer.papriky mletej,mleté čierne korenie a soľ.Na dochutenie. Podávame s chlebom./Niekto ľúbi aj pečivo,ale to neni ono./